Güncel Haberler

Serinlemek isterken sağlığınızdan olabilirsiniz: Dondurmayı satın aldıktan sonra bunu yapmayın!

Yavaş yavaş sıcak günlerin başlangıcında, yaz aylarının favorisi olan dondurma daha sık tercih edilmeye başladı. Özel bir hastanenin Beslenme ve Diyet Bölümü’nden diyetisyen Etanur USTA, dondurma hakkında yanlış tüketilirse sağlık sorunlarına neden olabilecek bilgiler sağlamıştır.

“Süt, şeker ve merdivenler hazırlanır”

Dyt, dondurmada bulunan besinlerden bahsediyor. Ana dondurma malzemeleri arasında “süt, şeker ve salep. Bu doğal bileşenlere ek olarak, gıda endüstrisinin gelişimi, çeşitli katkı maddeleri, boyalar, aroma ve glikoz-fucosio şurup donörleri, çok sayıda farklı dondurma türü de dahil olmak üzere. Sağlık dondurmasının etkilerini değerlendirirken” dedi.

‘İyi bir futbol kaynağı’

Dyt, süt ve süt ürünlerinin -Caseari’nin kalsiyum açısından zengin olduğunu söyledi. Master şunları söyledi: “Bu nedenle, yüksek süt içeriğine sahip dondurma, özellikle çocuklar için iyi bir kalsiyum kaynağı olabilir. Bununla birlikte, A, D ve B12 vitaminlerinde fosfor, magnezyum, potasyum ve zengin gıda gibi mineraller tüketilebilir.”

‘Dondurma seni mutlu ediyor’

Istock-1466789877

Dyt, dondurmanın sadece besleyici içeriğe değil, aynı zamanda psikolojik etkilere sahip olduğunu söyledi. USTA, “Filmlerde veya günlük yaşamda, genellikle stresli veya üzgün dondurmanın tüketildiğine tanık oluruz. Bu, sizi dopamin ve serotonin olarak iyi hissettiren dondurma hormonlarının tetiklenmesinden kaynaklanır. Bir sebep dondurmanın süt içeriğidir. Yardımcı olabilir”.

‘Porsiyonların kontrolü önemlidir’

Dyt, dondurma tüketiminde bölümlerin yapmanın çok önemli olduğunu söyledi. Master şunları söyledi: “Masum bir tatlı gibi görünse de, içeriğinde yüksek bir şeker oranı olduğu unutulmamalıdır. Özellikle paketlenmiş dondurmalar yüksek glikoz-fruttoz şurup oranları, doymuş yağlar, boyalar ve aroma donörleri içerebilir.

“Bir kez çözüldükten sonra tekrar donmamalı”

Istock-2168789460

Aynı miktarda dondurma tüketildiğinde, Dyt, içerik farkına bağlı olarak daha fazla kalori ve şeker almanın mümkün olduğunu söyledi. Maestro şöyle dedi:

“Bu nedenle, besinleri okuma alışkanlığı dondurma tercihlerinde büyük önem taşımaktadır. Genellikle yüksek glikoz şurubu oranları ve doymuş yağların tüketimi toprağı insülin direnci, karaciğer yağ ve obezite gibi sağlık sorunlarına hazırlayabilir.

Bu nedenle, güvenilir üreticilerden içeriği bilen ve uygun depolama koşullarında üretilen ürünlere kadar dondurma tercihinin kullanılması önerilir.

Dondurmanın -18 derecede tutulmaması ve bir kez çözüldükten sonra tekrar donmaması gerektiği unutulmamalıdır. Yüksek süt içeriğine sahip olan bu gıda, uygun koşullarda üretilmediğinde veya korunmadığında mikrobiyal bir risk içerebilir. “

Evde dondurma tarifi

Dyt, dondurmamızı evde kolayca hazırlayabileceğimizi vurguladı. Üstat, “Dondurulmuş meyveler, yoğurt, süt veya krema blender ile birlikte blender’ı bal ile geçirir, çiğ kakao parçacıklarını tatlandırabilir veya lezzetler gibi aromalar ekleyerek tekrar donarken sağlıklı ve lezzetli bir alternatif elde edebilir” dedi.

(DHA)

İlgilenebilirsin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
gaziantep escort gaziantep escort
Deneme bonusu veren siteler