Güncel Haberler

Taze meyveler, enfes krema… Tartolet tarifi! – Son Dakika Gurme Haberleri

Hem görüntüye, hem damağa hitap eden, tatlı ihtiyacınıza uygun bir lezzet… İşte enfes tartlet tarifi! İnce, ufalanan hamuru, meyve ve krema dolgusu ile tartletler, çay anlarınıza ve özel etkinliklerinize şık bir dokunuş katacak. Pratik hazırlanışı ve şık sunumuyla herkesi memnun edecek bu pastalar hem siz hem de sevdikleriniz için mükemmel bir tatlı alternatifi oluyor.

MALZEMELER

Tartolet hamuru için:

2 bardak un

1/2 su bardağı toz şeker

1/2 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk tereyağı (küp şeklinde doğranmış)

1 yumurta

1-2 yemek kaşığı soğuk su

Muhallebi için:

2 bardak süt

1/2 su bardağı toz şeker

1/4 bardak mısır nişastası

4 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı vanilya özü

Yukarıdaki için:

Taze meyveler (çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini vb.)

Pudra şekeri (isteğe bağlı)

ÜRETME

Kek hamuru:

Unu, toz şekeri ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.

Soğuk tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla veya mikser yardımıyla unlu karışıma yedirin. Karışım büyük kum tanelerine benzemelidir.

Yumurtayı ekleyin ve hamuru işleyin. Gerekirse hamurun sıkışmasına yardımcı olmak için 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyin.

Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Hamuru buzdolabından çıkarın ve hafifçe unlanmış bir yüzeyde açın.

Hamuru küçük tart kalıplarına yerleştirin ve kenarlarını düzeltin.

Hamurun tabanını çatalla birkaç yerinden delin.

Tartlet hamurunu sıcak fırında yaklaşık 15-20 dakika altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.

Fırından çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın.

Muhallebi:

Sütü bir tencerede ısıtın (kaynatmayın).

Ayrı bir kapta toz şeker ve mısır nişastasını karıştırın.

Yumurta sarılarını ekleyip iyice karıştırın.

Sıcak sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak karıştırın.

Karışımı tekrar tencereye alın ve orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Kıvam aldıktan sonra tereyağını ve vanilya özütünü ekleyip iyice karıştırın.

Kremayı bir kaseye alıp üzerini streç filmle kapatıp soğuması için buzdolabına kaldırın.

Soğuyan tartlet hamurunun içini soğuyan muhallebi ile doldurun.

Üzerine taze meyve koyun.

İsteğe bağlı olarak pudra şekeri serpin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber