Ölüm riskini yüzde 16 azaltıyor! Değerini sadece Japonlar biliyor
Beslenme vücudunuzun sağlığı için çok önemlidir. Sağlıklı beslenmeye özen göstererek ve yaşam kalitenizi yükselterek uzun bir yaşam sürebilirsiniz. Besinler doğrudan vücudunuzun sağlığı ile ilgilidir.
Özellikle bazı besinler vitamin ve mineral deposu olduğundan hastalıklara karşı direnç sağlar ve bağışıklığınızı güçlendirir. Sağlıklı bir yaşam sürmek ve uzun yaşamak için bu besinleri diyet listenize ekleyin.
Journal of the American Medical Association’da yayınlanan bir çalışmada uzmanlar, yaşam süresini uzatan besinlerin bir listesini paylaştı. Araştırmacılara göre bu gıdaların düzenli tüketimi 100-200 yaşına kadar yaşamanıza yardımcı olabilir.
SARIMSAK
Sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Vücut sağlığını korur ve bağışıklığı güçlendirir. Kanserojenlerin parçalanmasını destekler. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren bileşikler içerir.
Sarımsaktaki kükürt vücuttaki kanserojenleri parçalar. Yapılan araştırmalara göre, düzenli olarak sarımsak tüketen kişilerde mide kanserine yakalanma olasılığı, az tüketen veya hiç sarımsak yemeyen kişilere göre %50 daha fazladır.
YEŞİL ÇAY
Sağlığına dikkat edenlerin ve kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezi olan yeşil çay, kalp ve damar sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olur.
Japon mutfağının vazgeçilmezi olan yeşil çay, tansiyonu düzenler ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kolesterolü dengeler. Bu nedenle herhangi bir sağlık sorununuz yoksa günde 1 bardak yeşil çay içmeniz önerilir.
Yeşil çay ayrıca metabolizma için faydalıdır ve bağırsak hareketlerini düzenler. Araştırmalar, sağlığı iyileştiren flavonoidler açısından zengin olan yeşil çayın kanser riskini azaltmaya da yardımcı olabileceğini iddia ediyor.
Journal of the American Medical Association’da yayınlanan araştırma bulguları da bu sağlık iddialarını destekler görünmektedir. 40.000’den fazla katılımcı üzerinde yapılan bir araştırma, günde 3-4 bardak yeşil çay içenlerin ölüm riskinin %16 azaldığını buldu.
ZEYTİN YAĞI
Zeytinyağı mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Araştırmalar, zeytinyağının antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip fenollere sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Zeytinyağı bu özelliği ile kalp ve damar hastalıklarına karşı direnç kazanmanıza yardımcı olur.
Zeytinyağı ayrıca sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. Zeytinyağı aynı zamanda dünyanın en sağlıklı beslenme şekli olarak kabul edilen Akdeniz diyetinin de temelini oluşturmaktadır. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için zeytinyağı tüketebilir, yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
YAĞLI BALIK
Japonlar genel olarak dünyanın en uzun yaşayan insanları olarak bilinirler. Bu nedenle Japonların diyeti de herkes tarafından çok merak edilmektedir.
Birçok araştırmacı bunu balık açısından zengin diyetlere bağlamaktadır. Kırmızı et yerine balık tercih etmek sadece kalp hastalığı gibi kırmızı etle ilgili birçok sağlık sorunu riskinizi azaltmakla kalmaz.
Aynı zamanda somon, uskumru, sardalya ve alabalık gibi yağlı balıkların sağlığa birçok faydası vardır. Yağlı balıklar, bağışıklık sistemini güçlendiren A ve D vitaminleri için iyi bir kaynaktır.
KIZILCIK
Yaban mersini; Antioksidan, antienflamatuvar, antibakteriyel ve bağışıklığı uyarıcı bitki özleri bakımından zengindir. Özellikle kırmızı meyvelerde bulunan fitokimyasallar kansere neden olan moleküllerle savaşır.
Cornell Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışmada, araştırmacılar kızılcık özlerini insan meme kanseri hücreleri üzerinde test ettiler ve 4 saat içinde kanserli hücrelerin çoğunun kaybolduğunu buldular.