Mideyi yormayan şerbetli ama hafif lezzet: Kıbrıs tatlısı tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Kıbrıs tatlı; Yumuşak pastası, hafif sorbeti ve kremanın üst tabakası ile damakları tezahürat eden hem pratik hem de gösterişli bir tatlıdır. Genellikle özel günlerde, tatillerde veya masa tablolarında tercih edilir. Hafifliği ile bilinen bu tatlı, herkesin favorisi için bir adaydır. Kuyu, Sherbet Mideyi kim yormaz ama bu lezzet nasıl yapılır? İşte, Squisita Kıbrıs tatlı tarifi …
Kıbrıs tatlı tarifi
Malzeme
Pasta için:
3 Yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 bardak yağ
Ekmek kırıntılı 1 bardak
1 çay fincanı hindistancevizi
İçeride 1 bardak kırık ceviz
1 paket cam tozu
1 Paket Vanilin
Şerbet için:
1 bardak su
1 bardak pudra şekeri
Birkaç damla limon suyu
Krem için:
1 litre süt
1 bardak pudra şekeri
1 bardak un
2 yemek kaşığı nişasta
1 Paket Vanilin
1 torba toz
Kıbrıs tatlısının hazırlanması
Önce şerbeti soğuması için hazırlayın.
Su ve şekeri küçük bir tencereye koyun, kaynatmaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatın.
Son olarak, birkaç damla limon suyu ekleyin ve sobadan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Beyaz olana kadar yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sonra yağ, ekmek kırıntıları, hindistancevizi ve ceviz ekleyin.
Kabartma tozu ve vanilin ekleyin ve karıştırın.
Orta boy bir fırına dökün ve yaklaşık 25-30 dakika boyunca önceden ısıtılmış bir fırına pişirin.
Pastadan fırından 3-4 dakika sonra sorbettoyu soğutur.
Tamamen çekmesini bekleyin.
Un, nişasta, şeker ve sütü tencereye koyun.
Sürekli olarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra altını kesin, birkaç dakika pişirin ve sobadan çıkarın.
Şantiyeyi ve krem tozunu ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.
Kremayı soğutulmuş kek üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla iyice yayın.
Tatlısınızın en az 3-4 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlenmesine izin verin.
Hindistan cevizi veya ceviz püskürerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!