Güncel Haberler

Dünya Gıda Gününde gıda okuryazarlığına dikkat çekildi

Bu amaçla, FAO’nun 1945 yılındaki kuruluş gününe atıfla her yıl 16 Ekim tüm dünyada “Dünya Gıda Günü” olarak kutlanıyor. Dünyadaki açlık ve gıda güvensizliği sorunlarına dikkat çeken bu yılın bu yılki teması “Daha iyi beslenme ve daha iyi bir gelecek için el ele” olarak seçildi.

Sabri Ülker Vakfı, “Dünya Gıda Günü” etkinlikleri kapsamında “gıda okuryazarlığı”nın önemine dikkat çekmeyi amaçlayan faaliyetleriyle gıda etiketlerinin doğru okunmasını, meyve ve sebzenin mevsimine göre seçilmesini, gıda israfının önlenmesini, planlı alışverişi, çeşitli ve dengeli beslenmeyi teşvik ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Vakıf Başkanı Dr. Talat İçöz, gıda okuryazarlığı vizyonlarının Dünya Gıda Günü’nün “Daha iyi gıdalar ve daha iyi bir gelecek için el ele” temasıyla örtüştüğünü söyledi. Yeterli ve güvenli gıdaya erişimin temel bir insan hakkı olduğunu vurgulayan İçöz, şöyle devam etti: “Dengeli beslenme alışkanlıkları, doğru bilgi ve bilinçli seçimlerle şekillenir. Gıda okuryazarlığı, bireylerin sadece kendileri için değil, toplumun ve dünyamızın geleceği için de sorumluluk alması anlamına gelir. Avrupa Gıda Bilgi Konseyi (EUFIC) işbirliğiyle düzenlediğimiz Gıda Okuryazarlığı Araştırması gibi çalışmalarla toplumun beslenme ve sağlık okuryazarlığı düzeyini değerlendiriyor ve bu alanda etkili stratejiler geliştirilmesine katkıda bulunuyoruz. Bilimin bir parçası olarak Liderlik programımızla toplumun her alanında etkili stratejilerin geliştirilmesine katkıda bulunuyoruz.” “Bölgede dengeli, güvenli ve sürdürülebilir beslenme kültürünü yaygınlaştırmak için çalışırken, sosyal sorumluluk alanı olarak gördüğümüz gıda okuryazarlığını da agresif bir şekilde artırmaya devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu