Başlangıç

Antalya’nın Gazipiş bölgesindeki arıcılar Highlands’de bal üretim sezonunu açtılar. Aybir Fatih Oktan’ın temsilcisi, kovanların boğa hareketine, üreticilere, uygulamaları önlemek için kalanın kalite uyarılarına taşındığı için etkili bir mevsimsel beklentiyle.
Gazipaşa’da bal üreten arıcılar, zamanın ısıtılmasıyla Alvear’ı platolara taşımaya başladı. Antalya Arıcılar Derneği (AYBIR) Yönetim Kurulu üyesi ve yeni sezon Gazipiş Fatih Oktan temsilcisi, platonun göçünün üreticilerin dikkatli olduklarını hissettiğini söyleyerek başladığını belirtti.
Fatih Oktan, arıların yaz ısısından etkilenmemesini ve yüksek irtifa bitkilerinden yararlanmak için her yıl ilkbaharda platolara göç ettiğini söyledi.
Verimli mevsimsel beklenti
Oktan, bu yıl, yeterli bahar yağışı üretimi olumlu etkileyebilir, “Kovanın tutma sürecinde dikkate alınması gereken en önemli soru strese girmek değil. Ayrıca, platoda çözülecek alan su kaynaklarına yakındır, kolay ve güvenli ulaşım çok önemlidir.
Yeni sezon olan Oktan’ı, “üreticilerimizden beklentilerimiz olan bir yaklaşımı benimsemek ve bal kalitesini azaltacak üretimden kaçınmak için bir arıların sağlığı önceliğini umduklarını umarak. Üretimdeki kaliteyi korursak, bölgemizde üretilen ürünler en iyi şekilde, bal üretimi bir kimlik yaratır.
(IHA)