Güncel Haberler
Alman mutfağından fırınlara lezzet: Patates Kugel tarifi – son dakika Girme News

Almanya’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan patates, gevrek, gevrek ve yumuşak yapısı ile masalara sıcak bir dokunuş katıyor. Hem basit formunda hem de etinde servis edilebilen bu tarif, pratikliği ile öne çıkıyor. Alman tarzı patates yemeği arayanlar için mükemmel bir seçenek!
Abbone tamamen ton

Yayınlanan: 01.04.2025 – 20:15
Patateslerin Alman mutfağındaki yeri tamamen farklıdır. Pulların salatasının altın harflerle yazmış olanlardan biri olduğunu söylediğimizde patates ile yapılan tariflerden biri. Adını “Gumio” veya “Sfera Içinde anlamına gelen” Kugel ında kelimesinden alan bu pişirme yemeği aslında tam bir rahatlık yemeği. İçindeki bu geleneksel, yumuşak tarif, özellikle kışın sıcak bir şekilde servis edilirse damaklarda kalır.
Patates Kugel tarifi
Malzemeler:
- 1 kg rendelenmiş patates
- 1 büyük soğan (rendelenmiş)
- 3 Yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 100 ml yağ (veya eritilmiş tereyağı)
- Tuz, karabiber
Hazırlık:
- Rendelenmiş patatesleri temiz bir bezle dikkatlice sıkın, fazla su alın.
- Rendelenmiş soğanları, yumurtaları, unları ve baharatları bir kasede karıştırın.
- Yağı karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri homojen bir kıvama getirir.
- Harcı yağlanmış fırın gemisine dökün ve nazikçe düzeltin.
- Önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 60 dakika boyunca 180 derecede pişirin. Altın kahverengi olana kadar kontrollü pişirmeye devam edin.