3 Michelin ödülü… Başarısının sırrını açıkladı
Türkiye onu ilk kez MasterChef yarışmasıyla tanımıştı ancak Serhat Doğramacı bu yarışma öncesinde de yeteneğiyle adından söz ettiren bir şefti. Başarısını 3 Michelin ödülüyle taçlandıran Doğramacı, bugün sadece mutfağıyla değil sürdürülebilirlik vizyonuyla da dikkat çekiyor.
Ekol TV’den Şeyma Kan ile yaptığı röportajda hem başarılarından hem de gastronomi konusundaki yenilikçi yaklaşımından bahsetti.
3 PRESTİJLİ MICHELIN ÖDÜLÜ
Ünlü şef, Michelin’den aldığı 3 ödülü şu sözlerle anlattı:
“Michelin’den üç ödül aldık. Birincisi tavsiye listesine girmemiz, ikincisi ise her yıl sadece bir kişiye verilen yılın en genç şefi ödülü. Bizim için en önemli şey olan sürdürülebilirliğin yıldızı.”
SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR MUTFAK
Serhat Doğramacı, başarısının sırrını sadece lezzetli yemekler hazırlamakta değil, sürdürülebilir bir mutfak kültürü yaratmakta gördüğünü söylüyor. Doğramacı bu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Aile tohum bankası oluşturduk. Türkiye’nin dört bir yanından topladığımız tohumları çoğaltarak banka haline getirdik. Keçilerimizin sütünden yararlanarak tarım alanlarımızda safran, domates, biber gibi birçok ürün üretiyoruz. Mutfak sadece bir lezzet meselesi değil; sürdürülebilirlik Michelin için çok önemli.”
Genç yaşına rağmen uluslararası alanda büyük başarılara imza atan Serhat Doğramacı, doğanın ve yerel değerlerin korunmasını da ihmal etmeden, Türk mutfağını modern yaklaşımlarla birleştiriyor. Bu vizyonuyla daha birçok ödüle layık görülmesi pek de şaşırtıcı olmayacak gibi görünüyor.