Fırında tatlı parmesanli’den patates tarifi – son dakika gurme haberleri

Tatlı patatesBesleyici yapısı ve ışık tatlısı lezzeti ile mutfakta birçok farklı şekilde kullanılabilen mükemmel bir sebzedir. Fırında tatlı patatesSağlıklı ve oldukça lezzetli bir alternatif olarak, masalarınız. Ayrıca, hazırlamak çok pratiktir!
Malzemeler:
- 2 büyük tatlı patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı biber biberi (isteğe bağlı)
- ½ çay kaşığı kekik veya biberiye
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
Hazırlık:
İlk tatlı patatesleri hazırlayın
Tatlı patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Sonra genellikle parmak veya ince çubuklar dilimlerine kesin. (İsterseniz halkayı bir halka şeklinde kesebilirsiniz.)
2. Baharatlarla karıştırın
Tatlı patatesleri büyük bir kaseye koyun. Zeytinyağı, tuz, sarımsak tozu, karabiber, kırmızı biber ve kekik ekleyin. Baharatları her parçaya eşit olarak dağıtmak için elinizle veya bir spatula ile dikkatlice karıştırın.
3. Fırından
Fırını 200 ° C’de ısıtın (bir fan ayarında 190 ° C).
Tatlı patatesleri üst üste dizginsiz kağıt içeren bir tavaya yerleştirin. Rendelenmiş Parmesan serpin.
4. Pişirme işlemi
Tatlı patatesleri önceden ısıtılmış bir fırında 25-30 dakika pişirin. Daha gevrek bir kıvam için, son 5 dakika içinde fırın ızgarasının ayarını açmak mümkündür.
5. Hizmet et
Sıcak fırından çıkan tatlı patatesleri servis edin. Biraz daha parmesan serpebilir ve yoğurt dalış sosu, bal veya sarımsak yoğurt sosu ile tüketebilirsiniz.